Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент

...
Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент
Коментари Харесай

Зеленски заяви, че снощните руски атаки в Украйна са били насочени срещу две водноелектрически централи

Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога съобщи през днешния ден, че Каневската и Днепровската Водноелектрическа централа (и двете част от каскадата водноелектрически централи на река Днепър – бел. ред.) са били цел на снощните съветски въздушни удари в Украйна, съобщи Ройтерс.

Според украинската новинарска организация Укринформ Зеленски е провел съвещание с Щаба на висшия главнокомандващ, с цел да разиска ударите против украинската енергийна инфраструктура и доставката на оръжия и муниции, в това число на системи за противовъздушна защита.

„ Терористичната страна желае да повтори екологичната злополука в Херсонска област. Но в този момент освен Украйна, само че и Молдова е под опасност. Водата не се стопира пред граничните стълбове, както и съветската война няма да се спре, в случай че не я спрем ние дружно и в точния момент в Украйна “, се споделя в изказване на Зеленски, оповестено в информационното приложение „ Телеграм “. Според украинския водач „ провокациите са в действителност съществени “.

По данни на „ Укренерго “, представени от Агенция Франс Прес, през днешния ден в три области на Украйна (Днепропетровска, Запорожка и Кировоградска) е имало изключително прекъсване на електрозахранването след съветските удари.

Зеленски е изслушал отчетите на премиера Денис Шмигал, на министъра на енергетиката Герман Галушченко и на шефовете на „ Укренерго “ и „ Нафтогаз “ (Володимир Кудрицки и Олексий Чернишов) за вредите и работата по възобновяване.

Зеленски сподели, че на срещата са били разисквани най-ефективните способи за физическа отбрана на инфраструктурни обекти.

Президентът означи, че вторият въпрос на съвещанието е бил доставката на оръжие и муниции в кратковременен и дълготраен проект, написа Българска телеграфна агенция.

„ Необходимостта от противовъздушна защита излезе на напред във времето. Поради интензитета на съветския обстрел е належащо да попълняме запасите си по-бързо. Наредих усилване на работата с сътрудниците. Разчитаме на бързата им реакция “, съобщи той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР